(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті здійснено аналіз сутності та причин виникнення природної монополії. Визначено основні сфери діяльності природних монополістів. Узагальнено принципи регулювання ринків, суб’єктами яких є природні монополісти, та методи регулювання енергетичного сектору ЄС. Систематизовано напрями регуляторних змін в енергетичній сфері України.