(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2015)
У науковій праці проаналізовано сучасний стан постаріння населення у світі. Систематизовано прогнози міжнародних інституцій щодо демографічних тенденцій до 2050 р. Конкретизовано основні соціально-економічні наслідки від збільшення чисельності осіб пенсійного віку. Досліджено специфіку розвитку цього соціально-економічного явища в Україні та визначено основні напрями реформування економічної системи України.