(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті проведено оцінку безпечності функціонування бізнесу в Україні. Проаналізовано статистичні дані щодо кількості суб’єктів підприємництва за розмірами та результатами їхньої діяльності. Для виявлення причин, що формують небезпеки функціонування вітчизняних підприємств, розглянуто місце України у світових економічних рейтингах. За результатами дослідження визначено, що Україна суттєво відстає в економічному розвитку, а, порівняно із сусідніми країнами, має несприятливий бізнес-клімат для розвитку підприємництва. Виявлено зовнішні та внутрішні загрози розвитку підприємництва, серед яких основними є корупція, обмеженість фінансування, податкове навантаження, неефективне корпоративне управління, низька інноваційна активність. Визначено стратегічні напрями для подолання загроз та підвищення безпечності функціонування бізнесу.