(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті розкрито особливості використання негативних та позитивних фінансово-екологічних інструментів, які застосовуються для побудови «зеленої» економіки в країнах світу. Мета роботи – дослідження їх впливу на становлення екологічної економіки в різних державах, а також окреслення насамперед тих позитивних фінансово-екологічних інструментів розвитку ринкової економіки, які добре впливають на побудову економіки, сприятливої для довкілля. Досліджено соціально-економічні проблеми щодо фінансування заходів зі становлення «зеленої» економіки в країнах світу та можливі способи їх розв’язання. Проаналізовано перспективи й проблеми застосування «зеленого» тарифу в країнах світу й в Україні.