(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті систематизовано основні проблеми, що виникають на етапі впровадження методу обліку витрат на якість за методикою моделі «попередження, оцінки та втрат» в облікову систему, на основі результатів досліджень, оприлюднених у літературних джерелах. Аналіз проблемних аспектів подано в розрізі кожної з категорій витрат на якість. Визначено вплив специфіки будівельної діяльності на методику обліку витрат на якість. Це важливо для адаптації узагальненої методики до специфіки діяльності будівельних підприємств і формування відповідних методичних рекомендацій.