(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті розглянуто основні принципи поводження з відходами в Україні, проаналізовано сучасний стан та наявні проблеми утилізації й переробки відходів, запропоновано напрями їх розв’яння, з’ясовано домінуючі недоліки законодавчої бази, організаційної та інформаційної структури у сфері поводження з відходами, висвітлено основні аспекти Національної стратегії поводження з відходами й наслідки її затвердження в Україні, проведено оцінку європейської практики в цій сфері та можливості її проведення в нашій країні. Доведено, що екологічна безпека, у тому числі правильна утилізація відходів, є складовою частиною ефективного економічного розвитку.