(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті розкрито актуальність проблеми створення й організації діяльності індустріальних парків як інструменту підтримки розвитку малих і середніх підприємств, активізації інвестиційної діяльності держави з метою її економічного зростання. Висвітлено значення індустріальних парків у сучасних умовах господарювання. Розкрито передумови та основні етапи створення індустріальних парків в Україні. Визначено провідні й конкурентні ознаки індустріальних парків, умови та вигоди від інвестування кожного учасника проекту. Розглянуто світовий досвід стоврення й функціонування індустріальних парків. Проаналізовано законодавчу базу, можливі умови фінансування та напрями державної підтримки індустріальних парків. Розглянуто конкретні приклади їх створення в окремих регіонах України, визначено переваги й недоліки спеціальних режимів інвестування. Даються пропозиції, реалізація яких сприятиме підвищенню ефективності функціонування індустріальних парків та забезпеченню їх позитивного впливу на розвиток національної економіки.