(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
Автомобілебудування є потужним джерелом науково-технічного прогресу, оскільки створює десятки тисяч робочих місць для забезпечення нової якості життя її громадян, потужним імпульсом для розвитку інших секторів машинобудівного комплексу країни та суміжних галузей. Дослідження сучасного стану автомобілебудівної галузі з метою виявлення дії негативних факторів та їх нейтралізації, і одночасне стимулювання впливу позитивних факторів на діяльність та структуру акціонерного капіталу автомобілебудівних підприємств наразі є важливим завданням як для самих компаній, так і для держави в цілому. Досліджено сучасний стан і тенденції розвитку вітчизняної галузі автомобілебудування; за допомогою PEST-аналізу виокремлено фактори зовнішнього середовища, які мають найбільший вплив на структуру акціонерного капіталу вітчизняних автомобілебудівних підприємств; запропоновано шляхи нейтралізації впливу негативних зовнішніх факторів на їхню діяльність.