(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2019)
В статті аналізуються проблеми застосування фінансових інструментів, які впливають на дотримання умов кліматичної безпеки. У статті також досліджуються особливості застосування фінансових кліматичних інструментів у провідних країнах світу та проблеми застосування окремих із них в Україні, оскільки фінансові ресурси нашої країни вкрай обмежені. Обґрунтована доцільність внесення змін у використання таких фінансових кліматичних інструментів як «зелений» тариф, вуглецевий податок, екологічні податки на пальне, а також виявлені недоліки силових методів запровадження останніх.