(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2019)
Земля потребує належної організації обліку при прийнятті управлінських рішень. Використовуючи землю у виробничому процесі, агропідприємства виокремили її у складі об’єктів бухгалтерського обліку. У сучасних умовах економічного розвитку виникла потреба вдосконалити існуючий організаційно-економічний механізм регулювання ефективного використання земель на усіх рівнях управління, в усіх галузях і сферах національної економіки. В Україні облік ведеться з необхідною повнотою і детальністю залежно від певних груп ознак земель згідно Закону України «Про державний земельний кадастр». Кадастр набув статусу єдиної державної геоінформаційної системи.