(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2019)
У статті розглянуто основні та вторинні нормативно-правові акти, що забезпечують процес регулювання у газорозподільних мережах (ГРМ); проаналізовано особливості законодавства, щодо взаємодії постачальника та споживача природного газу стосовно укладання договорів, надання послуг та їх оплати, відповідальності сторін та ін.; з’ясовано практичну необхідність функціонування чіткої регулюючої бази, що є запорукою прийняття вірних рішень, уникнення спірних питань між постачальниками та споживачами природного газу, підвищення ефективності роботи суб’єктів господарювання; обґрунтовано необхідність змін та вдосконалень у законодавстві за для отримання можливості формування конкурентного ринку газу з метою виходу на рівень європейських країн.