(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2019)
В сучасний умовах фінансові інновації мають важливе значення для ефективного функціонування фінансового ринку і переходу до цифрової економіки. Цифрові інновації стимулюють розвиток цифрової економіки і суспільства, дають можливість застосування розробок в багатьох областях і призводять до трансформації економіки. Компанії з високим рівнем організаційного та людського капіталу з великою ймовірністю будуть отримувати найбільшу вигоду від інвестицій в цифрові технології. Ці компанії є досить гнучкими і здатними максимізувати вигоди від своїх інвестицій шляхом виявлення і використання можливостей для зростання продажів, реорганізації процесів і підвищення ефективності виробництва. У статті виділені нові вектори, що сприяють розвитку сучасних технологій на фінансовому ринку, а також досліджено проблеми його інноваційного розвитку в умовах цифрової трансформації бізнесу.