(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2019)
У статті співставлено заходи модернізації системи управління освітою в Національній доктрині розвитку освіти та Національній стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року. Розглянуто, яким чином ці заходи реалізуються за допомогою складових частин Закону України «Про вищу освіту». Досліджено реалізацію основних пріоритетів Європейського простору вищої освіти (трициклова система вищої освіти; визнання ступенів і термінів навчання; забезпечення якості навчання та викладання; мобільність учасників навчального процесу; навчання впродовж життя; сприяння працевлаштуванню випускників; сприяння дослідженню й інноваціям) в законодавчих актах України.