(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2019)
В даній статті окреслено проблемні питання з якими зіштовхнувся ринок житлової нерухомості в державі в умовах сьогодення. Досліджено особливості забезпечення регіональних ринків житлової нерухомості належним рівнем попиту та пропозиції на ринку. Визначено основні аспекти, що чинять вплив на нього. Запропоновано стратегічні напрями регулювання на всіх рівнях конкурентних відносин між учасниками ринку шляхом стимулювання попиту та пропозиції на регіональних ринках первинної та вторинної житлової нерухомості в Україні. В основі яких лежать приватизаційні та активаційні процеси, система вдосконалення житлових заощаджень та систем довгострокового іпотечного забезпечення, відтворення житлового фонду, підтримка комунальної власності, стимулювання різних форм індивідуальної форми власності тощо.