(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2020)
Розглянуто основні передумови розвитку криптовалют і блокчейн-технологій. Визначено основні цілі і завдання при використанні віртуальних активів. Досліджено основні моменти та передумови виникнення блокчейн-технологій в світі та Україні. Розглянуто основні праці вітчизняних і зарубіжних вчених, проаналізовано практичні доробки і нормативно-правову базу державного регулювання даної галузі. Проведено аналіз позитивних і негативних боків використання криптовалюти та впровадження її в країнах із розвиненою економікою. Досліджено проблеми та переваги у сфері застосування технології блокчейн в Україні та світі. Визначено перспективні напрями та основні тенденції розвитку криптовалюти та блокчейну. Вивчено вплив впровадження криптовалют і блокчейн-технологій в банківську сферу. Виділено основні переваги блокчейн-технологій, які базуються на зручності і оптимальності системи фінансових послуг, залученні нових інструментів фінансово-кредитного механізму. Встановлені основні чинники та передумови для подальшого розвитку криптовалют і блокчейн-технологій в Україні та світі.