(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2021)
В статті розкриті причини та особливості прояву фінансових порушень при здійсненні публічних закупівель в Україні; досліджені фінансові проблеми, які існують в Україні при проведенні тендерних закупівель, а також проблеми у діяльності контролюючих структур країни в царині здійснення публічних закупівель. В статті також обґрунтовуються напрями реформування механізму здійснення фінансового контролю за проведенням публічних закупівель в Україні з урахуванням досвіду країн Європейського Союзу; виявлені фінансові особливості здійснення публічних закупівель після вступу у дію нової редакції Закону України «Про публічні закупівлі»; досліджені форми фінансової відповідальності учасників та замовників публічних закупівель в Україні та їх ефективність.