(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2017)
У сучасних умовах господарювання все більшого значення набуває проблема формування ефективної методики обліку кредитних операцій банків. Мета дослідження - обґрунтування теоретико-методичних аспектів удосконалення організації обліку кредитних операцій на ПАТ «Державний ощадний банк України». Проаналізовано підходи вчених до трактування сутності «кредитна операція», визначено її місце в системі споріднених понять. Ідентифіковано організацію обліку кредитних операцій банку як процес, що охоплює розподіл обов’язків та кредитних повноважень під час здійснення операцій; опис процедур виконання кредитних операцій і контроль за ними. Сформовано модель кредитування фізичних та юридичних осіб, яка дає можливість урахувати всі аспекти організаційного процесу обліку кредитних операцій та підвищити якість облікових процедур на ПАТ «Державний ощадний банк України».