(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2017)
У статті за допомогою побудови структурно-логічної схеми визначено три альтернативні способи запровадження інновацій: інтра-во, екзопренерство, придбання інновацій. Виявлено проблему вибору ефективного способу серед запропонованих альтернатив. Обрано числові критерії, значення яких потрібно враховувати під час прийняття рішення. Для розв’язання багатокритеріальної оптимізаційної задачі обрано метод аналізу ієрархій Сааті, побудовано шкалу відносної важливості елементів, а також попарне порівняння та систематизацію кожного рівня ієрархії. Здійснено аналіз усіх допустимих розв’язків і методом лінійного згортання критеріїв, побудовано нормалізовану матрицю. У результаті обчислень виведено формули для чисельного порівняння альтернатив з урахуванням обраних критеріїв.