(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2017)
У статті розглянуто специфіку енергоефективного будівництва на регіональних ринках нерухомості України та фактори, що на неї впливають. Проаналізовано праці вчених, які вивчали цю проблематику, показано ступінь її висвітлення. Визначено актуальні проблеми розвитку ринку енергоефективної нерухомості в Україні та досліджено її регіональні аспекти. На основі досвіду країн Європейського Союзу проаналізовано основні тенденції й закономірності розвитку енергоефективного будівництва. Визначено механізм його фінансування та модернізації житлового фонду в зарубіжних країнах. Розглянуто напрями державної політики України, що передуватимуть упровадженню енергоефективного будівництва.