(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
В статті обґрунтовано, що впровадження інформаційних системи пов’язане зі складністю робіт з конфігурації, налаштування та оновлення, складністю їх реалізації, часто вимушеною зміною способу функціонування через технічні, ІТ, культурні, реструктуризаційні та організаційні аспекти та особливості ведення підприємницької діяльності. Запропоновано класифікацію інформаційних систем, що підтримують стратегічний вибір на підприємстві. Поділ враховує характер процесу стратегічного вибору та можливий обсяг інформаційного забезпечення інформаційними системами управління і може використовуватися підприємствами для визначення можливостей майбутнього розвитку. Встановлено, зміни, що відбуваються у сприйнятті стратегічної орієнтації підприємств та ІТ-систем для потреб управління. Доведено, що оцінювання перспектив впровадження інформаційних технологій дозволяє формувати правильну реальну оцінку нових можливостей організації з метою підвищення її конкурентоспроможності.