(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
У статті на основі обліку земельних угідь, статистичних даних про споживання основних продуктів харчування населенням, імпорту продукції тваринництва, динаміки поголів’я ВРХ, проведено аналіз їх використання з урахуванням економічних, екологічних та соціальних аспектів. Ефективність використання земельних ресурсів має велике значення в економіці сільського господарства країни. Збільшення кількості та якості продукції тваринництва може бути успішно здійснено лише за умов значного підвищення ефективності використання земельних ресурсів, що набуває особливої актуальності в сучасних умовах ведення сільського господарства. Проведення цих заходів призведе до імпортозаміщення продукції тваринництва і більш глибоку переробку продукції рослинництва, що дасть можливість забезпечити продовольчу безпеку країни. Дані заходи дадуть можливі соціальну та економічну ситуацію в сільській місцевості.