(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
В дослідженні розглянуто основні чинники розвитку аудиторської практики публічних закупівель в умовах реалізації цілей сталого розвитку і децентралізації. Сформульовано підходи до реформування соціально-економічної та політико-адміністративної сфер публічних закупівель з врахування адміністративно-територіальної реформи. Виділено економічний, екологічний й соціальний напрямки трансформації аудиторської практики відповідно до напрямків здійснення публічних закупівель в державному секторі. Узагальнено концептуальну модель організації аудиторської діяльності – комплексного супроводу процесу публічних закупівель з метою усунення корупційної складової та недосконалості функціонування платформи Prozorro з врахування перспективних інноваційних можливостей ІТ-аудиту. Доведено, що аудиторська діяльність є особливою формою активної взаємодії суб’єкта аудиту з об’єктом, з формуванням свідомого образу очікуваного результату, що досягається шляхом партнерства з цілеспрямованим виконанням спільних завдань, з яких складається програма розвитку.