(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
У статті проаналізовано cвітові тенденції технологічної трансформації машинобудівних компаній. Досліджено інноваційні процеси, такі як пов’язане виробництво, прогнозне обслуговування та новаторські моделі обслуговування, які дедалі частіше використовуються у машинобудуванні. Досліджено використання сучасних цифрових технологій для запобігання ризикам втрати актуальності на ринку сучасної промисловості. Проаналізовано вплив пандемії Covid-19 на впровадження нових технологій в машинобудуванні. На основі проведеного дослідження автором обґрунтовано доцільність прийняття необхідності деглобалізації в машинобудуванні як нової норми; оптимізації існуючих виробничих потужностей, автоматизації та залучення передових цифрових технологій для налагодження робочих процесів; імплементації передових технологій в машинобудуванні, таких як штучний інтелект, інтернет речей, 3D–друк тощо; підвищення кваліфікаційного рівня працівників машинобудування.