(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
У статті визначено сутність спортивного туризму, наведено основі відмінності між спортивним туризмом та спортивно-оздоровчим туризмом. Охарактеризовано основні напрями сучасного спортивного туризму. У статті виділено особливості розвитку спортивного туризму на прикладі одного із Карпатських регіонів – Івано-Франківської області. Оцінено вплив періоду карантинних обмежень на туристичну сферу регіону та періоду відновлення туристичних потоків у 2021 році. Проаналізовано заходи по розбудові туристичної інфраструктури Івано-Франківської області. Зазначено основні проблеми, які залишаються і які потрібно усунути, щоб сприяти розвитку туризму у Карпатському регіоні. У статті запропоновано цілі і завдання для розвитку спортивного туризму у Івано-Франківській області. Розроблено пізнавально-спортивний туристичний маршрут для популяризації спортивного туризму у Карпатському регіоні.