(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
У статті авторами розглянуто недоліки формування та використання прибутку підприємства і його вдосконалення в господарській діяльності підприємства. Авторами систематизовано підходи до дефініції «прибуток підприємства», описано актуальні підходи до визначення порядку формування та використання прибутку відповідно до нормативно-правової бази України. Проведено аналіз напрямів розподілу чистого прибутку підприємств. Проаналізовано обсяги формування прибутку суб’єктами господарювання в умовах воєнного часу. Виявлено проблеми формування прибутку підприємств в сучасних умовах ведення підприємницької діяльності та запропоновано основні напрями його підвищення.