(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
У статті окреслено стан розвитку процесів цифровізації економіки вцілому та зокрема діджиталізації фінансової сфери України. Проведено моніторинг державних заходів щодо впровадження діджиталізації фінансово-економічної сфери. Проаналізовано рівень фінансування цифрового розвитку відповідно до розробленої стратегії з державного бюджету України, а також обсяги міжнародного проектного фінансування даної сфери. Узагальнено основні напрямки цифрової трансформації в економіці України, із конкретизацією переваг при їх впровадженні та визначені ключові бар’єри на шляху до цього. Визначено основні перспективи розвитку стратегії цифровізації економіки України.