(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2023)
У статті розглянуто сучасну проблематику, пов’язану з викладанням соціально-гуманітарних дисциплін економічного спрямування у технічних закладах. Визначено, що головними проблемами в даному аспекті є відсутність знань у студентів з цих дисциплін, що знижує рівень їх професійної освіти. Досліджено, що важливість соціально-гуманітарних дисциплін полягає у розвитку soft skills, які є не менш важливими, ніж hard skills у сучасній економіці. Обґрунтовано, що для покращення викладання соціально-гуманітарних дисциплін економічного спрямування у технічних закладах необхідно враховувати специфіку професійного навчання та університетських студій. Запропоновано використовувати інтерактивні методи навчання, такі як рольові ігри та дискусії, які забезпечують підвищення інтересу до вивчення соціально-гуманітарних дисциплін економічного напряму. Доведено, що викладання соціально-гуманітарних дисциплін є важливим елементом економічної освіти в технічних закладах, який допомагає студентам розвивати необхідні soft skills для подальшої професійної діяльності.