(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
Дослідження присвячено вивченню сутності облікової політики підприємства та аналізу впливу внутрішніх і зовнішніх факторів на її формування і практичне застосування. Облікова політика відіграє важливу роль для суб’єкта господарювання, тому що від неї залежить правильна організація ведення бухгалтерського обліку на основі якої складається фінансова звітність та приймаються управлінські рішення. Саме облікова політика упорядковує інформацію і установлює алгоритм дій для облікового відображення бізнес-процесів. При цьому, структура облікової політики залежить від видів діяльності суб’єкта господарювання, технологій виробництва або торгівлі, організаційного статусу і величини. Дослідження має практичне значення для підприємств, які прагнуть підвищити ефективність своєї облікової політики та адаптуватися до змін у внутрішньому та зовнішньому середовищі, а також для науковців та студентів, що досліджують проблематику бухгалтерського обліку та управління підприємством.