(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
В статті досліджено особливості функціонування спрощеної системи оподаткування в умовах воєнного стану. Обгрунтовано дієвість більшості податкових пільг з єдиного податку, що підтверджується появою значної кількості суб’єктів господарської діяльності від початку війни. Систематизовано основні пільги для бізнесу в системі спрощеного оподаткування та виявлено основні недоліки її функціонування. Здійснено порівняльну характеристику оподаткування малого бізнесу в Україні та європейських країнах. Доведено необхідність та запропоновано шляхи реформування спрощеної системи оподаткування.