(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
Зростаючий розмір ринку електронної комерції в індустрії моди та швидкі зміни в поведінці споживачів в Інтернеті роблять дослідження в області поведінки споживачів в індустрії моди актуальними для маркетологів і онлайн-ритейлерів. Крім того, для електронної комерції індустрії моди важливо глибше розуміти бар’єри, які заважають клієнтам купувати онлайн, їх механізми і роль, яку вони відіграють у прийнятті рішення про покупку. Ця робота має на меті здійснити аналіз бар’єрів для онлайн-покупок в електронній комерції індустрії моди, класифікувати їх і визначити роль, яку відіграє кожен бар’єр для прийняття рішення про покупку. Дослідження ґрунтується на якісному та кількісному методах дослідження, використанні вторинних та первинних описових даних. На емпіричному та теоретичному рівнях дослідження застосовано методи абстракції, аналізу, синтезу та дедукції, опитування споживачів. Ці знання дозволяють онлайн-ритейлерам забезпечувати високоякісний досвід і обслуговування споживачів, передбачати зміни в поведінці та тенденціях, розробляти маркетингові інструменти та стратегії для подолання бар’єрів для купівлі, і, як наслідок, збільшують лояльність та продажі.