(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
У статті окреслено унікальні характеристики екосистем стартапів Великобританії та України. Аналіз заглибився в роль відомих наукових установ, таких як Кембридж і Університетський коледж Лондона, у сприянні інноваціям і підприємництву. Венчурні фонди, що працюють в обох країнах, разом із сферами їх діяльності. Це включає деталізацію секторів, у які вони інвестують (наприклад, технології, біотехнології, фінтех), і їхню історію підтримки стартапів. На основі досвіду Великої Британії в статті запропоновано стратегії розвитку стартап-екосистеми в Україні. Загалом, аналіз забезпечує всебічне розуміння екосистем стартапів у Великій Британії та Україні, пропонуючи цінну інформацію та рекомендації щодо покращення підприємницького ландшафту в Україні на основі досвіду та успіхів екосистеми Великобританії.