(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У статті проаналізовано досвід нових країн Європейського Союзу щодо створення та функціонування різних видів спеціальних економічних зон й особливості оподаткування як у цих країнах, так і підприємств у вказаних зонах цих держав залежно від виду діяльності. Обґрунтовано необхідність запровадження подібної практики в Україні під жорстким міжнародним контролем із боку кредиторів нашої країни