(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У статті визначено сутність соціоекономіко-екологічних обмежень форм та прав власності на природні рекреаційно-туристичні ресурси. Визначено передумови їх формування й основі напрями впровадження. Доведено, що обмеження повинні ґрунтуватися на інтересах загальнонародного привласнення природних ресурсів і залежно від специфічних особливостей природного рекреаційно-туристичного ресурсу та напрямів його використання формуються обмеження у формах і правах власності на нього.