(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
У статті розглянуто особливості трансформації сучасного бізнесу в умовах інформаційно-мережевої економіки та пов’язані з цим процесом нові виклики та можливості у сфері економічної діяльності. Проаналізовано особливості такої трансформації та визначено її впливу на підприємництво та економічну систему в цілому. Доведено, що в даний час відбувається перехід від традиційних моделей ведення бізнесу до гнучких, адаптивних систем, які спроможні ефективно реагувати на швидкі та динамічні зміни ринкового попиту та умов ринкової конкуренції. Визначено, що інформаційно-мережева економіка створює умови для глибокої інтеграції технологій у всі аспекти сучасних бізнес-процесів. Розглянуто вплив цифрових технологій на функціональну взаємодію між бізнес-суб’єктами в процесі господарської діяльності. Доведено, що мережеві структури дозволяють формувати нові моделі економічної співпраці шляхом об’єднання різних галузей та окремих підприємств у великі комплексні екосистеми для створення нових інноваційних продуктів і послуг, а також для розвитку нових ринків.