(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
У статті проведено аналіз підходів провідних вітчизняних науковців до визначення поняття «податкова звітність» та запропоновано своє визначення даної категорії. Виділено етапи складання податкової звітності. Висвітлено необхідність складання податкової звітності, оскільки вона характеризує стан зобов’язань підприємства, пов’язаних з нарахуванням і сплатою податків та інших обов’язкових платежів. Проаналізовано порядок складання та вимоги до податкової звітності, подано перелік обов’язкових реквізитів. Згруповано загальнодержавні податки і збори та відповідні форми податкової звітності до них та проаналізовано спільні та відмінні риси щодо їх заповнення. Запропоновано внести зміни до нормативно-правових документів, в частині питань пов’язаних із податковою звітністю.