(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
У статті охарактеризовано необхідність проведення моніторингу державного боргу України, зокрема, в умовах військового стану. Проведено аналіз поточного стану зовнішнього та внутрішнього державного боргу України. Проаналізовано прогнозні платежі щодо обслуговування та погашення державного боргу України у 2021–2030 рр. Узагальнено основні напрямки управління державним боргом України, із урахуванням ризиків боргової політики та напрямів їх оптимізації в умовах сьогодення. Визначено основні пропозиції щодо зменшення витрат бюджету на обслуговування державного боргу в Україні.