(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2017)
Фермерські господарства мають низку особливостей у формуванні засобів, капіталу, у розподілі одержаних результатів, системі управління та організації бухгалтерського обліку й контролю. Облік у фермерських господарствах не може вестися за єдиною формою, оскільки суб’єкти відрізняються за розміром земельних угідь, спеціалізацією, виробничими засобами та обсягами виручки від реалізації, тому потрібно запровадити національні положення (стандарти), які б визначали особливості обліку для цих господарств залежно від їхніх особливостей. Найбільшого поширення набули проста й спрощена форми бухгалтерського обліку для фермерських господарств. Виробництво сільськогосподарської продукції визначається багатоманітними способами та умовами надходження, збереження й використання одержаної готової продукції.