(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті розкрито основні підходи науковців до категорії «конкуренція», визначено характерні риси та види конкуруючих моделей в умовах ринкової економіки, досліджено конкуруюче середовище на ринку житлової нерухомості з урахуванням регіональних і структурних особливостей, відзначено мікро- та макрочинники й окреслено перешкоди на шляху до ефективного функціонування первинного ринку нерухомості, з’ясовано, що для первинного ринку житлової нерухомості характерною моделлю є олігополія, а для вторинного – модель монополістичної конкуренції. Проаналізовано наявність пропозиції первинної нерухомості Волинської області, запропоновано напрями підвищення конкурентоспроможності пропозиції об’єктів житлової нерухомості.