(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті досліджено визначення стартап-проектів, основних проблем і перспектив розвитку. Здійснено комплексний аналіз етапів стартап-проектів та складників. Проведено аналіз установ, які можуть виступати інвесторами для стартапів. Наведено приклади найвідоміших світових й українських стартап-проектів. Зроблено глибокий аналіз краудфантингу як однієї з найефективніших установ для фінансування. Досліджено сучасну ситуацію розвитку стартапів в Україні. Зазначено дії держави щодо цього сектору, що відбуваються в Україні. Виділено проблеми та перспективи розвиту стартап-проектів. Запропоновано необхідні заходи для покращення умов існування стартап-проектів в Україні.