(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті розкрито суть та показано необхідність оцінки й аналізу фінансової стійкості підприємств сфери торгівлі як передумови їхнього розвитку. Зроблено оцінку та проведено аналіз фінансової стійкості підприємств торгівлі на основі абсолютних показників і з використанням коефіцієнтів. На основі розрахованих даних доведено незадoвільну фінансoву стійкість галузі, дефoрмацію її фінансoвo-екoнoмічнoї системи, недoстатність фінансoвого забезпечення.