(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У статті досліджено динаміку собівартості продукції ДП «ЛРЗ “Мотор”» на основі адитивної моделі часового ряду. Запропоновано її застосування на підприємстві для забезпечення комплексного аналізу й прогнозування показників не лише в короткостроковій перспективі, а й у довготермінових періодах. Проведено моделювання сезонних коливань собівартості продукції підприємства. Здійснено аналітичне вирівнювання ряду динаміки собівартості на основі лінійного тренду. Обґрунтовано застосування на практиці методу прогнозного моделювання часових рядів собівартості продукції.