(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У статті розглянуто проблему підтримання прийнятного рівня продовольчої безпеки, яку визначено як важливу складову частину національної безпеки в концепції розвитку АПК. Доведено, що птахівництво – одна з найдинамічніших галузей тваринництва України, яка здатна покращити продовольчу безпеку України. Уста-новлено, що істотне збільшення обсягів виробництва мʼяса птиці можливе лише за умови сприятливого інвести-ційного клімату в галузі, що обумовлюється стабільною, прогнозованою державною політикою на підтримку вітчизняного товаровиробника в бюджетній, кредитній, ціновій та регулятивній сферах державного управління, а також у налагодженні випуску технологічного обладнання з урахуванням інноваційних технологій. Визначено умо-ви, загрози та фактори забезпечення продовольчої безпеки України шляхом національного виробництва продукції галузі птахівництва.