Регулювання природних монополій: теорія, механізм реалізації та сучасні тенденції (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті здійснено аналіз сутності та причин виникнення природної монополії. Визначено основні сфери діяльності природних монополістів. Узагальнено принципи регулювання ринків, суб’єктами яких є природні монополісти, та методи регулювання енергетичного сектору ЄС. Систематизовано напрями регуляторних змін в енергетичній сфері України.
Keywords: природна монополія, принципи й методи регулювання, демонополізація, енергетичний сектор, регуляторні зміни.