Вплив факторів матеріальної й нематеріальної мотивації на продуктивність праці (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті розглянуто ефективність різних методів підвищення мотивації працівників в організації. На основі опитування проведено ранжування різних факторів мотивації персоналу з огляду на їх вплив на продуктивність праці. Комбінації матеріальних і нематеріальних стимулів, які справляють найбільший вплив на продуктивність працівника, запропоновані для різних груп персоналу: менеджерів вищого, середнього й низького рівнів, а також фахівців та допоміжного персоналу.
Keywords: мотивація працівників, матеріальні фактори, нематеріальні фактори, стимули, про¬дуктивність праці, винагороди.