Переваги діяльності та оцінка інвестування активів вітчизняних недержавних пенсійних фондів (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2015)
У статті проаналізувано переваги діяльності недержавних пенсійних фондів на вітчизняному інвестиційному ринку. Досліджено типи недержавних пенсійних фондів та особливості діяльності кожного з них.Проведено порівняльний аналіз приросту активів відкритих, корпоративних і професійних недержавних пенсійних фондів за останні роки.Досліджено джерела формування активів НПФ та можливі напрями їх використання. Наведено законодавчо закріплені напрями й обмеження інвестування активів недержавних пенсійних фондів.Досліджено проблеми ефективності інвестування активів недержавних пенсійних фондів, наведено рекомендації щодо повнішого розкриття їх інвестиційного потенціалу
Keywords: недержавне пенсійне забезпечення, недержавні пенсійні фонди, активи недержавних пенсійних фондів, інвестування пенсійних активів