Бюджетна політика у сфері місцевих позик та місцевого боргу (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2015)
У статті досліджено сутність, проблеми та організаційно-правове забезпечення проведення бюджетної політики у сфері місцевих позик і місцевого боргу. Доведено, що основними недоліками організації випуску місцевих позик є їх низька інвестиційна привабливість, нестабільність соціально-економічної та політичної ситуації, нерозвиненість регіональних фондових ринків та відсутність гарантій органів місцевого самоврядування щодопогашення місцевого боргу. Визначено, що оптимальний напрям використання залучених коштів – їх інвестування в інфраструктуру, яка працюватиме на збільшення надходжень до місцевого бюджету.
Keywords: бюджетна політика органів місцевого самоврядування, місцеві запозичення, місцевий бюджет, фондовий ринок