СТРАТЕГІЧНІ ПРІОРИТЕТИ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ: МОБІЛІЗАЦІЙНА МОДЕЛЬ, ГЛОБАЛЬНІ ВИКЛИКИ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
Актуальність теми дослідження зумовлена економічними наслідками системного впливу санкцій країн ЄС, США та інших західних держав, які виникли в результаті агресії Російської Федерації проти України й окупації Автономної Республіки Крим. Мета статті – висвітлення проблеми імпортозаміщення для найбільш імпортозалежних галузей економіки Російської Федерації. У процесі проведено аналіз антикризових заходів російського уряду. Розглянуто ефективність результатів першочергових дій щодо забезпечення сталого розвитку економіки й соціальної стабільності Російської Федерації. Виділено та проаналізовано три типи імпортозалежності й, відповідно, імпортозаміщення в умовах мобілізаційної економіки в Російській Федерації. У статті доведено, що Російська Федерація потребуватиме механізмів «ручного» управління для проектів імпортозаміщення в умовах кризи
Keywords: економічні санкції, мобілізаційна модель економіки, стратегія економічного розвитку, імпортозаміщення, сталий розвиток економіки.