АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ ПІДПРИЄМСТВА (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті здійснено аналіз основних засад фінансової стійкості підприємства. Визначено провідні методичні підходи до управління фінансовою стійкістю підприємства, зроблено огляд теоретичних підходів до визначення терміна «фінансова звітність», узагальнено новий теоретичний супровід фінансової стійкості підприємства. Удосконалено напрями збільшення потенційної стійкості підприємства на основі маніпулювання темпів зміни показників наявних активів, їх окремих елементів і результативних ознак господарювання. Під час дослідження системності оцінювання фінансової стійкості запропоновано аналітичні показники коефіцієнта фінансової автономії або незалежності, розроблено організаційні заходи з управління фінансовою стійкістю щодо виробничих підприємств, виокремлено основні елементи фінансової політики виробничих підприємств за допомогою аналітичного спрямування щодо підвищення фінансово-економічної стійкості підприємств.
Keywords: фінансова стійкість, коефіцієнт ліквідності, коефіцієнт оборотності, коефіцієнт рентабельності, аналітичні фінансові таблиці, позичковий капітал, коефіцієнт фінансової автономності, постійні витрати, змінні витрати, аналіз фінансової політики.