Державне регулювання конкуренції на регіональних ринках житла в Україні (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
Досліджено роль держави в регуляторних процесах стосовно конкурентних відносин на регіональних ринках житлової нерухомості в регіонах України. Відображено сучасні тенденції та становище, що панує на ринку житла в країні і її регіонах, адже ринок житла в державі не здатний повною мірою самостійно впоратись із саморегуляторними процесами. Також доведено потребу у втручанні  з боку держави в його процеси, що відбуваються в регіонах. Ефективно реалізована та спрямована інфраструктура суттєво підвищує рівень конкурентоспроможності місцевих ринків, а також забезпечує процес постійного відтворення їхніх конкурентних переваг. Виокремлено основні проблемні питання, що виникають у процесі реалізації державного антимонопольного нагляду за ринковими процесами. Вивчено відомі та запропоновано інноваційні способи аналізу й оцінки ринкової ваги. Визначено чіткі, пріоритетні напрями забезпечення реалізації антимонопольної політики з боку держави. Запропоновано інструментарій, що сприятиме забезпеченню контролю за діяльністю регіональних ринків житла
Keywords: регулювання, державна антимонопольна політика, конкурентне забезпечення, конкуренція, регіональна конкуренція, конкуренція ринок житла, житлові відносини, регіональний вимір житлового ринку, місцевий ринок