Економічна наука та теорія систем: міждисциплінарні зв’язки (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
Міждисциплінарна взаємодія між теорією систем та економічною наукою є однією з найперспективніших сфер досліджень. Теоретизування, пов’язане з економічними системами, стосується розуміння економічних процесів і явищ у їх сукупності. Дослідження, пов’язані з економічними системами характеризуються цілісністю та всеохопністю, оскільки система в цілому є більшим ніж окремі її елементи чи структури. Сучасні науковці досліджують різні види економічних систем: глобальну систему, національні системи й навіть системи окремих підприємств. Оскільки складність є характеристикою більшості економічних систем, важливо звернути увагу на міждисциплінарні зв’язки між економічною наукою та іншими науками. Такий підхід дозволить виявити суттєві особливості функціонування економічних систем задля покращення управління ними.
Keywords: економічна наука, теорія систем, економічна система, соціоекономічна система, між¬дисциплінарність.